Resipi kami untuk sup daging lembu yg paling baik memiliki tidak sedikit rasa, terima kasih terhadap campuran herba serta penambahan anggur merah serta cuka balsamic. Ini klasik keselesaan melonjakkan kedudukannya.
Ujian Dapur Diluluskan
1 ulasan
DISYORKAN
40 Makan Malam Daging Sedia dalam 30 Minit
Kadar
Komen
Simpan
Kongsi
Cetak
Jumlah masa
Prep: 30 min. Masak: 2 jam
Membuat
6 hidangan
Baca seterusnya
Kimchi Fried Nasi
Kimchi Fried Nasi
Florentine Ciabatta
Florentine Ciabatta
34 Resipi Sapi Memenangi Peraduan
34 Resipi Sapi Memenangi Peraduan
Bahan-bahan
Daging 1-1 / 2 pound daging rebus, dipotong menjadi kiub 1 inci
1/2 sudu garam, dibahagikan
6 sudu tepung serba guna, dibahagikan
1/2 sudu teh asap paprika
1 sudu besar minyak canola
3 sudu tomato paste
2 sudu teh herba de Provence
2 ulas bawang putih, cincang
2 gelas wain merah kering
2 cawan kaldu daging lembu
1-1 / 2 sudu teh cincang rosemary segar, dibahagikan
2 daun bay
3 cawan cubed kentang kupas
3 cawan bawang cincang kasar (kira-kira 2 besar)
2 cawan lobak merah
2 sudu air sejuk
2 sudu balsamic alias cuka wain merah
1 cawan kacang segar alias beku
Arah
Dalam mangkuk kecil, buang daging lembu serta garam 1/4 sudu teh. Dalam mangkuk besar, gabungkan 4 tepung sudu serta paprika. Tambah daging lembu, berbagai keping pada satu masa, serta melemparkan kot.
Dalam ketuhar Belanda, daging lembu coklat dalam minyak di atas api sederhana. Kacau dalam tomato, herba de Provence serta bawang putih; masak jadi harum serta warna menjadi gelap. Tambah arak; masak jadi campuran hanya mendidih. Kacau jadi dikurangkan sebanyak separuh, kira-kira 5 minit. Kacau dalam sup, 1 sudu teh rosemary serta daun bay. Bawa mendidih. Kurangkan haba; tutup serta reneh jadi daging hampir lembut, kira-kira 1-1 / 2 jam.
Tambah kentang, bawang serta lobak merah. Perlindungan; renggang jadi daging serta sayur-sayuran lembut, kira-kira 30 minit lebih lama.
Buang daun bay. Dalam mangkuk kecil, sisa bungkus 1/2 sudu rosemary, baki 1/4 garam sudu serta baki 2 sudu tepung. Tambah air sejuk serta cuka; kacau sampai rata. Kacau menjadi rebusan. Bawa ke mendidih; tambah kacang beku. Masak, kacau jadi menebal, kira-kira 2 minit. Jika dikehendaki, teratas dengan rosemary segar tambahan.
Fakta pemakanan
1-1 / 2 cawan: 366 kalori, lemak 11g (lemak tepu 3g), kolesterol 71mg, natrium 605mg, karbohidrat 40g (gula 9g, serat 6g), 28g protein. Pertukaran diabetes: 3 daging tanpa lemak, 2-1 / 2 kanji, 1/2 lemak.
Baca juga:
Advertisement